Erika Hartje

Artesana Joiera

Erika Hartje neix l’any 1972 a la ciutat de Montevideo, i l’any 1996 comença a desenvolupar la seva habilitat en joieria al Miami Beach Art Center.

Continua la seva formació acadèmica a l’Escola d’Arts i Oficis de Menorca on s’estableix i inicia una carrera professional com a dissenyadora de joies.

Al llarg de la seva carrera, les seves inquietuds la fan estar en permanent formació i avui dia acumula participacions en cursos de variades disciplines relacionades amb l’art. Aquesta formació l’ha ajudat a millorar la seva tècnica per plasmar la seva expressivitat en joies de tota mena. La seva creativitat li permet crear col·leccions de joies a partir dels materials i les temàtiques més inesperats. Tant els materials clàssics usats en la joieria, com les fulles de palmera, el safrà, el pebre, l’art etrusc, el regne vegetal o el moment de la fecundació, li serveixen com a inspiració per elaborar la seva obra.

A partir de 1998 les seves peces han estat exposades a galeries d’Estats Units, Uruguai, Espanya i Japó. A la fira internacional d’Eurobijoux rep en 2004 una menció per “qualitat de realització” del seu treball i en 2006 el segon premi de la Galeria de dissenyadors. Així mateix va ser premiada per l’Escola Superior de Disseny de Palma el 2005 i és el 2013 quan guanya el segon premi del Concurs Internacional de Disseny de Joies organitzat pel Gremi de Joiers, Argenters i Rellotgers de Còrdova .En 2015 rep el prestigiós guardó “didal d’or “com a reconeixement a la seva tasca professional.

L’any 2008 inicia la seva faceta de docent com a tutora de tallers de joieria creativa, en una iniciativa anomenada “fora d’hores” organitzada pels Ajuntament des Castell i Maó. En l’actualitat continua impartint els seus propis tallers per a nens i per a adults.

En 2007 Erika és membre fundador del col·lectiu de joiers “7dejoies”, amb els qui ha participat en diverses exposicions per les Illes Balears.

El 2008 al costat d’altres tres artistes i un creatiu publicitari inaugura “tres3tres”, un espai multidisciplinari d’exposició permanent al port de Maó (Menorca). El mateix any en què Erika inicia la seva col·laboració amb Chaverdi, dissenyant joies i col·leccions per a la marca. Entre 2009-2010 comença a col·laborar de manera esporàdica en el disseny de bijuteria per fàbriques de Menorca.

I és en 2011 quan el seu projecte de llançar una col·lecció pròpia es materialitza amb la col·lecció “Papallones”, gatets i Son de Mar on els animals seran la nova inspiració de la seva obra.

On em podeu trobar?

  • - Mercat artesà de Ciutadella (plaça des Born) dilluns i divendres de 19h a 24h de juny a setembre i els dimecres de juliol i agost
  • - Mercat d’estiu Des Mercadal dijous de 19h a 23h de juny a setembre

Contacte:

  • email: erikahartje@yahoo.com
  • instagram: @erikahartjejoyas
  • tel: 637 967 183