Pilar Puerto

Esmaltadora al Fuego

Des que era petita m’agradava molt imaginar un món ple de colors i materialitzar-ho, pintava en paperets petits i els retallava, m’encantava explorar totes les possibilitats i experimentar amb diferents materials i tècniques. Tinc la gran sort d’haver fet d’aquest joc la meva passió i també una professió.

Per realitzar les meves peces parteixo d’una xapa de coure a la qual li dono forma retallant-la i llimant-la i també li dono volum amb diferents martells i cisells. Després aplico l’esmalt, un pols de vidre de diferents colors, el col·loco en la superfície de el metall amb un pinzell i després el vitrifico en un forn a alta temperatura (850 – 900 ° C) així es fon, es reconstrueix i es torna brillant . Vaig donant diverses capes i fornejant diverses vegades, de manera que la xapa de coure queda totalment coberta pel vidre.

Vaig estudiar a Madrid, primer vaig fer la llicenciatura d’Història de l’Art, a la Universitat Complutense, allà vaig descobrir la tècnica de l’esmalt que van desenvolupar els orfebres de l’Edat Mitjana. Després vaig voler conèixer els secrets d’aquesta tècnica tan especial, per aquesta rao vaig fer un grau superior enfocat a l’Esmalt a el foc, a la Escuela de Arte 3. Em vaig muntar un petit taller a casa i vaig anar experimentant, I poc a poc desenvolupant el meu estil i la meva tècnica personal. Em vaig centrar en esmaltar miniatures, de manera que em vaig anar acostant a el món de la joieria. Per aprendre a treballar millor el metall i fer montures en plata per als meus esmalts vaig fer alguns cursos de joieria, a l’institut Barajas, al taller de LalaBeyou i a l’escola de joieria d’Alcalá d’Henares.

Després de fer alguns viatges a Menorca i enamorar-me de l’Illa, al 2019 vaig decidir traslladar el meu taller a Maó i formar-me més en tècniques de joieria artística a l’Escola d’Art de Menorca.

On em podeu trobar?

  • Em podreu trobar a:
  • - Mercat Artesá de Maó : Dimarts i Dissabtes pel matí
  • - Mercat de Nit de Maó: Dimarts per la tarda
  • - Mercat d'estiu al Port de Maó: Dijous a la tarda
  • - Mercat de Nit de Es Castell: Dilluns per la tarda
  • - Al meu taller a Maó amb cita previa

Contacte:

  • email: pilarpuerto.esmalte@gmail.com
  • instagram: @pilarpuerto.esmalte